Győri Hittudományi Főiskola

Tanévzáró és diplomaosztó ünnepség

Szeretettel hívjuk és várjuk oktatóinkat és hallgatóinkat a 2018. június 29-én 17 órakor kezdődő tanévzáró szentmisére és diplomaosztó ünnepségre intézményünk kápolnájába!

Boldog Brenner János tiszteletére avattak emléktáblát a győri szemináriumban

Június 7-én Veres András győri megyéspüspök megáldotta a május 1-jén boldoggá avatott Brenner János vértanú pap tiszteletére elhelyezett emléktáblát a Győri Hittudományi Főiskolán. Brenner János a győri szeminárium növendéke volt 1952 és 1955 között. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a vértanú lelkipásztor testvére, Brenner József atya, valamint Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök és Császár István, a Szombathelyi Egyházmegye általános püspöki helynöke.

Bővebben: Boldog Brenner János tiszteletére avattak emléktáblát a győri szemináriumban

A Győri Hittudományi Főiskola szeretettel várja leendő hallgatóit!

Jelentkezési határidő: 2018. május 31.

Képzéseink:

  • Teológia (lelkipásztor): 12 félév
  • Teológia (katolikus teológus): 10 félév
  • Hittanár-nevelőtanár: 10 félév
  • Hittanár-nevelőtanár (rövid ciklusú MA): 2-4-5 félév
  • Katekéta-lelkipásztori munkatárs - BA: 6 félév
  • Római katolikus kántor - BA: 6 félév

Bővebben

MEGHÍVÓ - KÖNYVBEMUTATÓRA (ISTEN ANYAI ÉS ATYAI ARCA C. KÖNYV BEMUTATÓJÁRA)

A Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség és az ELTE Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltár tisztelettel meghívja Önt Dr. Németh Norbert egyetemi lelkész szerkesztésében megjelent könyvújdonságnak a bemutatójára. A szerzőkkel H. Pezenhófer Brigitta beszélget.
A program helyszíne: ELTE Savaria Egyetemi Központ Könyvtára - Forrásközpont, Konferenciaterem (9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4., C épület)

Időpont: 2018. június 11. hétfő, 18.00 óra

Ifjúsági hittan bemutató óra Mosonmagyaróváron

„Ki-ki, amely hivatásban hivatott el, abban maradjon.” (Kor 7,20)

2018. május 5-én plébániai ifjúsági hittan bemutató órát tekinthettek meg az érdeklődő hitoktatók, levelező tagozatos hallgatók a Mosoni Plébánia közösségi termében. A foglalkozást, melynek témája a hivatás volt, Vlaj Márk atya mosoni segédlelkész-hittanár és Weiszné Sáling Éva hittanár tartották.

Bővebben: Ifjúsági hittan bemutató óra Mosonmagyaróváron

Utolsó idei előadásához érkezett a Hitünk és életünk szabadegyetem

2018. május 9-én, a szokott esti időpontban került sor a Hitünk és életünk szabadegyetem 2017–18-as évadjának utolsó előadására. A Hittudományi Főiskolán a cserkészet missziós lehetőségéről, a cserkészmozgalomhoz szorosan kapcsolódó Táborkereszt, a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ) katolikus tagjainak lelki közösségéről tartott előadást Kispál György csepeli plébános, a Táborkereszt egyházi elnöke, és dr. Zelliger Erzsébet nyugalmazott egyetemi docens, a Táborkereszt ügyvezető elnöke.

Bővebben: Utolsó idei előadásához érkezett a Hitünk és életünk szabadegyetem

Boldoggá avatták Brenner János vértanú papot

Május 1-én Szombathelyen Angelo Amato bíboros, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa celebrálta azt a szentmisét, amelyben boldoggá avatták Brenner János vértanú papot, intézményünk egykori növendékét. A Győri Hittudományi Főiskola szenátusa határozatot hozott arról, hogy kezdeményezi, az intézmény vegye fel Brenner János nevét.

Bővebben: Boldoggá avatták Brenner János vértanú papot

Hitünk és életünk Szabadegyetem

A Hitünk és életünk Szabadegyetem keretében „A cserkészet mint missziós lehetőség” címmel Kispál György csepeli plébános, a Táborkereszt egyházi elnöke és Dr. Zelliger Erzsébet ny. egyetemi docens, a Táborkereszt ügyvezető elnöke előadását 2018. május 9-én (szerdán) 18 órakor hallhatják a Győri Hittudományi Főiskola épületében.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Sajtó és irodalom a többnyelvű Magyarországon 1770-1820

Április 25. és 27. között a Győri Hittudományi Főiskola adott otthont a Sajtó és irodalom a többnyelvű Magyarországon 1770-1820 című nemzetközi konferenciának. A neves hazai és külföldi előadókat felsorakoztató konferencia részvevőit Dr. Lukácsi Zoltán rektor és Dr. Vaderna Gábor irodalomtörténész köszöntötte.

Bővebben: Sajtó és irodalom a többnyelvű Magyarországon 1770-1820

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Nyílt nap 2018

nyilt_nap_2018_kisebb

 

felveteli hirdetmeny szhely 2017 18 kisebb

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.