Brenner János Hittudományi Főiskola

Nyílt nap volt a Győri Szemináriumban 2016

 A Győri Papnevelő Intézet az idei esztendőben is megnyitotta kapuit a szeminárium és a papi élet iránt érdeklődő fiatalok előtt. 2016. február 20-án, szombaton közel 40 fiatal érkezett a Győri és a Szombathelyi Egyházmegye területéről, hogy részt vegyen a szeminárium nyílt napján.

 

 A vendégek a regisztrációnál többek között kis füzetet kaptak, amely tartalmazta a nap programját, illetve a lelki programok szövegeit, továbbá imádságokat, amelyek segíthetik őket hivatásuk felismerésében. 9 óra 30 perckor püspöki szentmise kezdődött a szeminárium kápolnájában. Dr. Pápai Lajos megyéspüspök prédikációjában arról is beszélt, hogy a papi hivatás nem könnyű, de szép; alapja pedig Jézus Krisztussal való kapcsolat.

 Ezt követően a szeminárium dísztermében Juhos Imre spirituális atya vezetésével kerekasztal beszélgetés kezdődött négy meghívott atya közreműködésével. A fiatal és régebb óta fiatal plébánosok (Déri Péter, Mikolás Attila, Németh István, Finta József) beszéltek hivatásukról, a szemináriumról és természetesen papi szolgálatukról. Végezetül rövid tanácsokat adtak azoknak, akik papi hivatást éreznek magukban.

 Délben a napközi imaóra imádkozására került sor, majd az ebédlőben közös ebédre. Az ebédet követő időszakban lehetőség volt megismerni a szeminárium épületét és annak életét. Ebben segített egy rövid film megtekintése, amely az alábbi linken megtekinthető. (

) Választható programként szerepelt még a Boldog Apor Vilmos püspökről szóló kiállítás megtekintése.

 14 órától Mons. Németh László pápai prelátus, általános püspöki helynök, székesegyházi kanonok szentségimádást tartott a szemináriumi kápolnában. Utalt arra, hogy bizonyára van oka annak, hogy az érdeklődők eljöttek egy szemináriumi nyíltnapra. Szeretettel emlékeztette a fiatalokat, hogy ők is egyenként kis mustármagok, akiknek százszoros termést kell hozniuk. A nyílt nap Szűzanya köszöntővel zárult a Győri Székesegyházban a Könnyező-kegykép előtt.

 Hálatelt szívvel gondolunk erre a napra, mert sok fiatalban valami megmozdulhatott és elindulhatott hivatásának felismerésében. Természetesen nem szabad belefáradni az újabb papi hivatásokért végzett imádságba. Az Úr Jézus maga mondta: "Az aratni való sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába." (Mt 9,36–38)

Fotó: Mészáros Dávid

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

KEHOP

Nyílt nap 2019

nyilt_nap_2019_kisebb

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.