Brenner János Hittudományi Főiskola

Akolitusavatás és rekollekció

Május 6-án és 7-én a Győri Szeminárium papnövendékei Gőgh Tibor lébényi plébános vezetésével vettek részt májusi rekollekciójukon. Tibor atya elmélkedéseinek központi témái a papi élet szépségei és kihívásai voltak. Az aktuális témákhoz saját életéből is merített gondolatokat.


A rekollekció második napján, május 7-én dr. Pápai Lajos megyéspüspök a délelőtti szentmise keretében akolitussá avatta a szeminárium negyedik évfolyamos kispapjait. Az akolitusi szolgálat részesei lettek Both Zoltán (Győr), Mészáros Dávid (Nagyszombat), Varga Gábor (Győr) kispapok. Ezzel az avatással az oltár szolgálatára lettek kiválasztva, hogy a szent liturgiákon a pap, illetve a diakónus segítségére legyenek. Az akolitus az Oltáriszentség rendkívüli kiszolgáltatója; azaz, akkor áldoztat, ha az áldozók nagy száma indokolttá teszi. Áldoztatja a betegeket is. Kiteheti az Oltáriszentséget imádásra, de szentségi áldást nem adhat. A szentmisén a kelyhet és a paténát előkészíti, és áldozás után purifikálhat.
Imádkozzunk az akolitussá avatott testvéreinkért, hogy méltón, hivatásukhoz hűen tudják teljesíteni ezt a szent szolgálatot és másokat is közelebb vigyenek a szentségi Jézushoz!

További fotók az eseményről: https://goo.gl/photos/tZTaXomhZtpagGtq6

Fotó: Ács Tamás

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

KEHOP

Nyílt nap 2019

nyilt_nap_2019_kisebb

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.