Brenner János Hittudományi Főiskola

Karácsonyi jókívánságok

A Győri Hittudományi Főiskola vezetői, dolgozói és hallgatói karácsonyi hangversennyel, illetve ünnepséggel fejezték ki egymásnak ünnepi jókívánságaikat.

A hangverseny különösen is az idén indított kántor alapszak működésébe nyújtott betekintést, az ünnepség pedig a teológus szak hagyományát folytatta.

A december 19-én megtartott adventi-karácsonyi hangversenyt megnyitva dr. Lukácsi Zoltán rektor elmondta: az utóbbi években is mindig sor került hasonló hangversenyre, az ideinek azonban különlegegs jelentőséget kölcsönöz, hogy minden hangszeres és énekes szereplője a Főiskola növendéke vagy tanára. Az idei évben elindított kántor alapszak tanárai és növendékei, élükön a szakfelelős dr. Maróti Gáborral szóló és kamarazenekari művekkel, szólóénekkel és kiskórus szerepléssel örvendeztették meg a jelenlévőket.

A hangversenyre a szeminárium kápolnájában került sor. Többek között Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Dietrich Buxtehude, Johann Pachelbel és César Fanck művei hangzottak el, de a közönség ősbemutatóként meghallgathatta Maróti Gábor több kompozícióját is.

Az őszi félév szorgalmi idejét lezáró karácsonyi ünnepségre december 21-én kerültl sor. Holpár István Balázs főduktor, majd dr. Lukácsi Zoltán rektor, illetve Stipsics Jánosné gazdasági vezető köszöntötte az egybegyűlteket. Ha felé tartunk, a várható nehézségek ellenére is értelmesen készülődhetünk földi és égi találkozásainkra – üzente rektor úr Thomas Stearns Elliot A háromkirályok utazása című versével.

A karácsony jó alkalom, hogy kifejezzük hálánkat az egész évi jó együtt munkálkodásért, és megújítsuk Jézus Krisztusba vetett hitünket, akinek születésnapját ünnepelni készülünk.

Martos Levente Balázs

KEHOP

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Nyílt nap 2019

nyilt_nap_2019_kisebb

 

felveteli hirdetmeny szhely 2017 18 kisebb

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.