Brenner János Hittudományi Főiskola

Nyílt nap 2017

      A Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet az elmúlt szombaton, 2017. február 25-én várta nyílt napjára azokat a fiatal fiúkat, akik érdeklődnek a papi hivatás iránt, és Isten által meghívottnak érzik magukat.

      A nyitott napra a Győri és a Szombathelyi Egyházmegyéből összesen csaknem 40 fős társaság érkezett a Káptalandombra.

      A nap 10 órakor közös szentmisével vette kezdetét a Szeminárium kápolnájában, melyet Dr. Veres András megyéspüspök mutatott be, az érdeklődő fiatalokat elkísérő atyákkal együtt. Püspök úr szentbeszédében üdvözölte az összegyűlt, nagyrészt középiskolás fiúkat, örömét fejezte ki, hogy ezt a napot arra áldozzák, hogy életük céljáról és hivatásukról közösen elmélkedjenek. Kiemelte: minden hivatásnak meg vannak a maga szépségei, mindenben meg lehet találni, hogyan szolgáljuk Istent és embertársainkat, a papi hivatás mégis kiemelkedik minden más foglalkozás közül, azért is, mert a pap személyével magát Krisztus kell, hogy képviselje a világban.

     A szentmise után közös beszélgetésre volt lehetőség püspök úrral, a Szeminárium elöljáróival, a megjelent atyákkal, ahol a fiatalok bemutatkozhattak, kérdéseket fogalmazhattak meg hivatásról, az Egyház és a papság mai képéről, helyzetéről. A közös ebéd előtt csoportképet is készítettünk, majd délután a fiatalok megtekinthették az Egyházmegyei Kincstár gyűjteményét. A program a Székesegyházban tartott Szent László-köszöntővel ért véget, miután Boldog Apor Vilmos vértanú püspök sírjánál együtt elimádkoztuk az Apor Vilmos Imaszövetség közös imáját papi hivatásokért.

   Szeretettel bíztatjuk a Kedves Olvasókat is az imádságba való kapcsolódásra: kérjük együtt az Urat, aki mindig gondoskodik Egyházáról, hogy segítsen azoknak a fiataloknak, kik szívükben vágyat éreznek arra, hogy Krisztust követve szolgálják embertársaikat és egész életüket Istennek szenteljék! 

írta: Fülöp Tamás
képek: Mészáros Dávid

KEHOP

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Nyílt nap 2019

nyilt_nap_2019_kisebb

 

felveteli hirdetmeny szhely 2017 18 kisebb

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.