Győri Hittudományi Főiskola

Diplomaosztó Szombathelyen

2018. június 22-én vehették kézbe diplomájukat a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja és a Szombathelyi Egyházmegyei Kántorképző Tanfolyam végzős hallgatói. Székely János megyéspüspök gratulált a diákoknak.

Rokonok, barátok kísérték el a diákokat a Székesegyház Madonna-kápolnájában megtartott hálaadó szentmisére és diplomaosztóra. Szentbeszédében Székely János kiemelte: kellenek olyan emberek és ezek a teológiát végzett emberek, akik az egész emberi lét okát, értelmét, célját látják, tudják, hogy az igazság megismerhető. A nyugati kultúra ettől egyre távolodik, miközben az ókorban azt gondolták, hogy a világ oka, célja megismerhető, a dolgokból érthető üzenetek jönnek az ember felé. A felvilágosodással ez a felismerés összeomlott és minden ismeret szubjektív, relatív lett. Ha az ember megismerni akarná a világot, akkor keresni, kutatni kellene a Teremtő szándékát. A mai felvilágosult ember nem megismerni, hanem használni akarja a világot. Pedig Jézus arra tanít, hogy az emberi élet lényege nem a gyűjtés, a hasznon növelése.

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt.

A szentmisét követően került sor a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja végzős hallgatóinak diplomaosztójára. Németh Norbert igazgató rövid köszöntőjében hangsúlyozta: a jó hitoktató Krisztus követője. Ez pedig nem funkció, hanem megpecsételtség. A szeretet különleges kalandja: Jézussal lét. Sokan a hitoktatást potya tantárgynak tekintik, pedig tudjuk: az életről, az örök életről tanulhatnak hittanórán a diákok. Igazgató atya hozzátette: a következő tanévtől újabb kollégákkal bővül a tanári kar, valamint június 7-étől Boldog Brenner János nevét viseli a szombathelyi intézmény.

Dr. Székely János megyéspüspök adta át a Hittudományi Főiskola 16, és a Kántorképző tanfolyam 4 végzősének a diplomáját. Gratulálunk!

Dr. Székely János megyéspüspök köszöntője.

Dr. Németh Norbert köszöntője és a diplomák átadása.

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Nyílt nap 2018

nyilt_nap_2018_kisebb

 

felveteli hirdetmeny szhely 2017 18 kisebb

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.