Brenner János Hittudományi Főiskola

Ünnepélyes püspöki szentmisével vette kezdetét a tanév a Győri Hittudományi Főiskolán

Szeptember 10-én este 18 órai kezdettel Veres András megyéspüspök ünnepélyes tanévnyitó szentmisét mutatott be a szeminárium kápolnájában. Ezzel kezdetét vette a 2018/19-es tanév a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben. A szentmisén részt vettek a szeminárium elöljárói, tanárai és papnövendékei.

 

Szentbeszédében püspök úr a napi zsolozsma reggeli dicséretének egyik kérését alapul véve beszélt a papi hivatás ajándékáról: „Tekints reánk, Urunk, akik mindennapi munkánkat vállaljuk, és alakíts tetszésed szerint, amikor elfogadsz minket munkatársaidnak!” A papi hivatás ajándék és titok, amelyet nem feltétlenül a legkiválóbbak kapnak meg. Hiszen Isten választja ki az embert szolgálatára, és nem mi választjuk őt. Pál apostolhoz és az apostolokhoz hasonlóan nekünk is tisztában kell lennünk azzal, hogy Isten kegyelme az, amely alkalmassá tehet minket a hivatás betöltésére. Az Istentől kapott meghívás, Jézus és az apostolok példáján keresztül, a Szentlélek segítő kegyelmével. Ehhez azonban szükség van arra, hogy átadjuk magunkat az Isten formáló kezének, hogy alkalmassá váljunk valóban arra, amire meghívott bennünket, akár a saját elképzeléseinkről való lemondás árán is. „Mindnyájunknak számolni kell azzal, hogy megpróbáltatások árán tudunk olyanná válni, amilyenné az Isten gondolt bennünket formálni. Ehhez odaadásra, kitartásra, hűségre, szeretetre van szükség. És természetesen arra, hogy mindig tudjon, akarjon az ember újrakezdeni. Mindnyájunknak szüksége van arra, hogy merjen, akarjon újrakezdeni. Ne fáradjunk bele, szüntelen törekedjünk arra, hogy Istennek kedve teljék bennünk, hogy Isten akarata szerinti emberekké formálódjunk.” – hangsúlyozta püspök úr szentbeszédében.

A szeminárium közössége örömmel fogadja az elsőéveseket. Az idén öt győri és két szombathelyi papnövendék kezdte meg tanulmányait a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben.

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

KEHOP

Nyílt nap 2019

nyilt_nap_2019_kisebb

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.