Győri Hittudományi Főiskola

Ösztöndíjjal támogatják a tanár szakos hallgatókat

Idén is meghirdették a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjat, melynek keretében az egységes, osztatlan tanárképzésre járó hallgatók havi 25 ezer és 75 ezer forint közötti támogatást kaphatnak tanulmányaik elvégzésére.

A pályázat célja, hogy motiválja a fiatalokat a tanári pálya választására, és segítséget nyújtson nekik a munkahelyválasztásban is. Ennek függvényében a hiányszakokat (informatikai, matematika, testnevelés) választó hallgatók kaphatják a legnagyobb támogatást.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lebonyolításában 2014 októberében is pályázatot hirdetett a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíj célja egyrészt a tanári pályát választó egyetemi és főiskolai hallgatók motiválása pedagógusi hivatásuk gyakorlására, másrészt további törekvés a hazai köznevelés szaktanári ellátottságának megerősítése, a hiányszakok - például természettudományos szakirányok - iránti érdeklődés felkeltése.
A pályázatot benyújthatja minden magyarországi felsőoktatásban tanuló, magyar anyanyelvű hallgató, aki a pályázat benyújtásának időpontjában egységes, osztatlan tanárképzést nyújtó felsőoktatási intézménybe felvételt nyert, illetve a pályázat benyújtásának időpontjában már tanulmányokat folytat, valamint vállalja, hogy a tanárképzésben végzettséget és szakképzettséget szerez, és az oklevél megszerzését követően – a támogatási szerződésben foglaltak szerint – a végzettségének, szakképzettségének megfelelő főállású foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesít, illetve tart fenn.
Az ösztöndíj összegét differenciáltan 25 ezer és 75 ezer forint között állapítják meg. A pályázat elektronikusan és papír alapon, postai úton is be lehet nyújtani 2014. október 20-ig. A pályázatról részletesebben a kormany.hu oldalán lehet olvasni.
(Forrás: kormany.hu, Edupress)

KEHOP

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Nyílt nap 2019

nyilt_nap_2019_kisebb

 

felveteli hirdetmeny szhely 2017 18 kisebb

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.